Wednesday, September 14, 2011

September godaddy.com promo codes

7.49$ - .com domain registration - cjc749chp
7.49$ - .com renewal - cjc795dom
7.49$ - .net. org. .biz renewal - cjctld749
20% off all hosting plans - cjcchp20
50% off on SSL Certificates - cjcssl12t2

The promo codes are inserted on the checkout page, that is the last step in domain registration.


Sunday, September 4, 2011

Macedonia on Eurobasket 2011

If you arrived here because of the Macedonian European Basketball Championship analysis, please go to the best macedonian basketball blog: NBA Macedonia maknba.net

Македонија на Евробаскет 2011 - дел втори

  Во продолжение следи втората кратка анализа, и предвидување за тоа како би требало да се одвиваат настаните за нашата кошаркарска репрезентација на ЕП во Литванија.

Во нашата група има шест репрезентации од кои, скоро извесно е дека понатаму одат:

Македонија, Грција и Хрватска

 Вкрстуваме со група од која најверојатно во втората рунда ќе одат Русија, Словенија и Грузија

Во моментов Русија и Словенија имаат 3/0 скор, а Грузија со денешната лесно издвојувана победа над Украина се издвои како кандидат за одење понтаму од триото Бугарија, Грузија и Украина.

Во новата група ќе има шест репрезентации, а според почетните бодови (оние што се пренесуваат од првите групи) табелата ќе изгледа вака:

1. Македонија 4 бодови
2. Словенија 4 бодови
3. Русија 3 бодови
4. Грција 3 бодови
5. Хрватска 2 бодови
6. Грузија 2 бодови

 Во втората фаза од натпреварувањето ќе играме против: Словенија, Русија и Грузија. Шансите да ја победиме Грузија ни се изгледни, па така, само со една победа, би имале 8 бода, со што шансите да НЕ обезбедуваме четврт-финале ќе бидат минимални, бидејќи од вториве групи понатаму одат по 4 репрезентации. Тоа ќе значи и најголем репрезентатицен успех на македонската кошарка.

 Доколку пак издвојуваме уште само една победа во вториот дел од натпреварувањето (освен таа против Грузија), тоа ќе значи дека, и да го изгубиме 1/4 финалниот натпревар, ќе играме за 5то место, со што обезбедуваме место на олимпискиот квалификациски турнир кој Бане вика дека најверојатно ќе се игра во Белград. За олимпискиот турнир, ќе пишувам понтаму, камо среќа да има потреба!

Многу јако нели? :)

Saturday, September 3, 2011

Македонија на Евробаскет 2011

Во продолжение следи кратка анализа, и предвидување за тоа како би требало да се одвиваат настаните за нашата кошаркарска репрезентација на ЕП во Литванија.

Во нашата група има шест репрезентации а табелата во моментов изгледа вака:

                                                                      одиграни мечеви/победи-порази/кош разлика / бодови

1. Грција32/1215/2005
2. Македонија32/1215/2045
3. Хрватска32/1247/2385
4. Финска31/2232/2294
5. Црна Гора31/2237/2464
6. Босна и Херцеговина31/2225/2544


Ако резултатите во следниве два натрепвари се такви како што се очекува да бидат, понатаму од нашава група треба да одат: 1. Македонија 2. Грција 3. Хрватска. (претпоставувам дека ние ќе издвојуваме победа над Финска или БиХ, и со тоа ќе обезбедиме пласман понатаму), а за потребите на анализава ќе претпоставам дека Грција ќе ја победи Хрватска, додека и Хрватска и Грција ќе ги победат БиХ односно Црна Гора.


Вкрстуваме со група од која најверојатно во втората рунда ќе одат 1. Русија 2. Словенија 3. Украина/Грузија/Бугарија. Во моментов Русија и Словенија имаат 3/0 скор, и повторно, за потребите на анализава, ќе претпоставам дека Словенија ќе издвојува победа над Русија.


Во новата група ќе има шест репрезентации, а според почетните бодови (оние што се пренесуваат од првите групи) табелата ќе изгледа вака.1. Македонија                            4 бода
2. Словенија                              4 бода

3. Русија                                     2 бода
4. Грција                                     2 бода
5. Хрватска                                 0 бодови
6. Украина/Грузија/Бугарија      0 бодови


Ако се' се одвива по “мојов план“, ни остануваат мечеви со Словенија, Русија и Украина/Бугарија/Грузија. Шансите да ја победиме Украина/Грузија/Бугарија ни се изгледни, па така, со два порази (од Словенија и Русија)*, и една победа, би имале 8 бода, со што и теоретски обезбедуваме четврт-финале, бидејќи од вториве групи понатаму одат по 4 репрезентации. :)


Многу јако нели? :)


* Во ниедна варијанта не би требало да ги предадеме мечевите против Словенија и Русија, но ете, да земам една од помалку поволните варијанти како опција.

How to uninstall Google hangouts on Android device

Google talk was one of the coolest Google services, since it was extremely simple and easy to use for many years now. A few months ago,...